4 juni 2016
10:00

Värmdö IF Blå

Referat: Stureby SK Blå - Värmdö IF Blå

Lördag morgon, perfekt fotbollsväder och Värmdö på besök i Sturpen. Det blir såklart lite av en mellanmatch med tanke på måndagens väntande final i Ersan men glada tjejer visar ändå på bra tändning när vi skapar ett friläge direkt på avspark. Första tio är sedan inte mycket att skriva hem om - vi uppträder väl stressat med boll och lyckas inte riktigt komma upp i nivå. Därefter är det Söders Blå för hela slanten och vi skapar en mängd chanser - tyvärr blir avsluten inte riktigt vad vi hoppats. När vi väl rullar igång med fart skapas det dock fler chanser och Sonja visar två gånger om hur distinkta avslut ser ut.

2-0 i halvtid och det känns väldigt stabilt bakåt. Andra halvlek startat också med ett riktigt mönsteranfall när vi via dubbla väggspel tar oss till friläge som dock pareras fint till hörna. Känslan är att vi nu ska börja lira ut och ha kul halvleken igenom. Istället slarvar vi rejält två gånger om och bjuder in Värmdö i matchen - hastigt och mindre lustigt är ställningen 2-2.

Vi har egentligen inga större problem att ta oss fram till lägen resterande del av matchen men skärpan finns inte riktigt där och matchen slutar oavgjort.

Vi tar med oss att vi stundtals hittar tillbaka till vårt vägvinnande spel även om vi ser fortsatt lite mätta ut i matcher som inte gäller något. Idag var dock intensiteten klart bättre än i de senaste matcherna, och vi ser mycket fram emot de väntande tävlingsmatcherna.